După ce 11 ore clienţii băncii nu şi-au putut folosi cardurile sau serviciul de internet banking (între orele 13-24 pe 10 septembrie), ING i-a anunţat o zi mai târziu că este dispusă să le restituie comisioanele plătite la ATM-urile altor bănci pentru retragerile de numerar şi ia în calcul să o facă şi pentru alte “costuri adiţionale”.
Cum se va revanşa însă pentru momentele penibile petrecute de clienţii înarmaţi doar cu cardurile în faţa casierelor din supermarketuri, chelnerilor din restaurante, şoferilor de taxi Uber? Nu e deloc plăcut să te trezeşti că n-ai cu ce plăti, cardul devenind un plastic inutil, atunci când ţi s-a scanat coşul plin sau tocmai ai terminat de mâncat şi dai să achiţi nota fără cash.
Chiar mă întreb ce-or fi făcut oamenii ăştia, au sunat un prieten sau partenerul de viaţă să vină cu ceva bani de-acasă? Li se decontează taxiurile în acest caz? Dacă au ratat o promoţie într-un magazin online ce expiră sâmbătă, le cumpără ING gadgetul la preţul vechi?
Până la urmă, nu atât viteză de reacţie asemeni melcului a deranjat la ING, ci comunicarea execrabilă. Oamenii au aflat de problemele cu care se confruntă banca mai întâi din presă, şi apoi de pe site-ul companiei, ce să mai pomenim de serviciul de avertizare prin sms…Şi de aici situaţiile penibile enumerate mai sus.
În opinia mea, ar fi mai indicat să se solicite de cei care se consideră prejudiciaţi de erorile ING din sistemul informatic şi de modul defectuos de comunicare al băncii restituirea tuturor taxelor de administrare percepute de bancă pentru contul curent şi gestionarea cardurilor de debit/credit de la emiterea acestora. Pentru că au achizitonat un serviciu care s-a dovedit nefuncţional fără să fie avertizaţi în prealabil despre posibilitatea asta, fie şi cu litere mici. După care putem vorbi, punctual, şi de alte costuri adiţionale ori de comisioanele percepute la ATM-urile altor bănci, dacă e cazul.